Περιβάλλον
Σχολιάστε

Γίνε το «καλό παράδειγμα»

 

Screen Shot 2015-10-18 at 10.06.49 PM

Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Π – Ελληνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, εύκολοι, καθημερινοί τρόποι για την  υιοθέτηση οικολογικής συνείδησης είναι οι παρακάτω 10:
1) Αντικαταστήστε τις συμβατικές σας λάμπες με λάμπες χαμηλής ηλεκτρονικής κατανάλωσης, θα εξοικονομήσετε χρήματα και ενέργεια.
2) Ανακυκλώστε, μην ξεχνάτε τους μπλε κάδους. Αυτοί είναι οι χρηστικοί κάδοι, οι συμβατικοί είναι «άχρηστοι». Αν ανακυκλώνετε μόνο τα μισά από τα απορρίμματα του σπιτιού σας θα εξοικονομήσετε περίπου 1.000 kilograms διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.
3) Κλείνετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές, από την οθόνη του υπολογιστή μέχρι την τηλεόραση και το DVD player.
4) Χρησιμοποιήστε λιγότερο ζεστό νερό είτε εγκαθιστώντας ένα ντους χαμηλής ροής είτε πλένοντας τα ρούχα σας με χλιαρό νερό.
5) Προσπαθήστε να αγοράζετε προϊόντα για το σπίτι με όσο το δυνατόν λιγότερο περιτύλιγμα, αποφύγετε δηλαδή νάιλον, «φορτωμένες» πλαστικές συσκευασίες, κ.ά
6) Μην χρησιμοποιείτε τις σακούλες των σούπερ μάρκετ για σακούλες απορριμμάτων. Μπορείτε να βάλετε έναν ειδικό κάδο σπίτι και να τον αδειάζετε είτε στον κάδο ανακύκλωσης είτε σε συμβατικό κάδο.
7) Ρυθμίστε το θερμοστάτη σας κατά δύο βαθμούς κελσίου λιγότερους το χειμώνα και κατά δύο βαθμούς περισσότερο το καλοκαίρι.
8) Αν διαπιστώνετε ότι στην πολυκατοικία σας γίνεται σπατάλη στο νερό ή στο ηλεκτρικό να το επισημάνετε στη συνέλευση των ενοίκων. Μην αφήνετε τα φώτα της πολυκατοικίας σας αναμμένα.
9) Να μοιράζεστε με τους φίλους σας –και οι γονείς κυρίως με τα παιδιά τους- πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μην ντρέπεστε να τους κάνετε «φιλικές» παρατηρήσεις.
10) Όσοι διαθέτετε έστω και ελάχιστα τετραγωνικά μπαλκονιού προσπαθήστε να διατηρήσετε όσες γλάστρες μπορείτε. Τα φυτά είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας καθώς απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.