Καινοτομία
Σχολιάστε

Η νέα τάση της «οικο-καινοτομίας»

 

Screen Shot 2015-10-18 at 9.49.55 PM

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον όρο «οικο-καινοτομία» νοείται κάθε μορφή καινοτομίας που οδηγεί σε σημαντική πρόοδο όσον  αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω του περιορισμού των επιπτώσεων των τρόπων παραγωγής  μας στο περιβάλλον, μέσω της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας στις περιβαλλοντικές πιέσεις ή μέσω της επίτευξης πιο αποδοτικής και υπεύθυνης χρήσης των φυσικών πόρων.

 

Η Επιτροπή ενέκρινε το 2010 τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Η μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη θα επιτευχθεί με την προαγωγή της καινοτομίας και την αποδοτικότερη διαχείριση των πόρων μας.

 

Η οικο-καινοτομία αποτελεί μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις αφού οδηγεί σε μείωση του κόστους, συμβάλλει στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης και βελτιώνει την εικόνα μιας εταιρείας στα μάτια των πελατών της. Εδραιώνει την εικόνα ενός στοιχείου θεμελιώδους για την εξασφάλιση της αειφορίας.

 

Για τον λόγο αυτό, η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει την υλοποίηση επιτυχημένων ιδεών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας με την εξάλειψη των οικονομικών και κανονιστικών φραγμών και την προώθηση των επενδύσεων, της ζήτησης και της ευαισθητοποίησης.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή EcoAP

Παρατηρητήριο οικο-καινοτομίας

Πρωτοβουλία «Μια Ευρώπη που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους»

Εμβληματική πρωτοβουλία «Ένωση Καινοτομίας»

Πρόγραμμα-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία 

Πρόγραμμα LIFE+

Ορίζοντας 2020 — Το πρόγραμμα-πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.