Thessdenthess
Σχολιάστε

O Μιχάλης Φεργαδιώτης στο thessdenthess

Η ομάδα του thessdenthess «συνάντησε» έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη που η ευγένεια και το ταλέντο του μας κέντρισαν το ενδιαφέρον:

 

Καλησπέρα πες μας ποιος είσαι και ποια η σχέση σου με την μουσική;

«Χαίρετε! Είμαι ο Μιχάλης Φεργαδιώτης, είμαι 33 ετών και είμαι ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των KARTEΛ, όπου πολύ πρόσφατα κυκλοφορήσαμε το νέο μας concept album με τίτλο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Ποια είναι η διαδρομή σου μέχρι στιγμής;

«Η μουσική ήρθε στη ζωή μου σε μικρή ηλικία, με μια κιθάρα του πατέρα μου να τριγυρνάει στο σπίτι με εμένα να τραβάω τις χορδές και λίγο αργότερα με την μητέρα μου να μου μαθαίνει τις νότες σε ένα μικρό ηλεκτρικό αρμόνιο. Επίσης το οτι και η δυο μου γονείς ήταν ανέκαθεν ορθόφωνοι και όλο και κάτι τραγουδούσαν στο σπίτι, κούρδισε τα παιδικά μου αυτιά σωστά, με αποτέλεσμα τόσο εγώ όσο και υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια μου – που και αυτά το καθένα με τον τρόπο του ασχολούνται με τη μουσική – να έχουμε σωστές τονικά φωνές. Αργότερα ήρθε η ώρα του ωδείου και των κλασσικών σπουδών όπου διήρκεσαν περίπου επτά χρόνια και πήρα πολλά όμορφα πράγματα για τη συνέχεια. Την πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα μου την αγόρασε ο πατέρας μου. Αυτό ήταν και η αρχή μιας μακροχρόνιας και παθιασμένης σχέσης που κρατάει μέχρι σήμερα (γέλιο). Η συνέχεια για χρόνια έφερνε στο δρόμο μου αρκετές και διάφορες συνεργασίες, σχήματα και live εμφανίσεις πολλών και διαφόρων ειδών από λαϊκό, έντεχνο μέχρι rock και metal, είτε ως κιθαρίστας, είτε ως τραγουδιστής, είτε και τα δύο που ήταν το πιο σύνηθες, το οποίο μου έδωσε σταδικά την εμπειρία και το θάρρος να ανταπεξέρχομαι στις απαιτήσεις των live εμφανίσεων και να αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να εκφραστεί μπροστά στο κοινό. Μέσα σε όλα αυτά προέκυψε η γνωριμία μου με τον Γιάννη Σταθάκη, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός μου συνεργάτης στο σενάριο που λέγεται KARTEΛ»

Πες μας πως γράφεις τα τραγούδια σου;

«Ο τρόπος που γράφω τραγούδια ποικίλει. Στιχουργικά αλλά και μουσικά συνήθως γράφω για να εκτονώσω κάτι, το οποίο είναι συνήθως κάποιο θέμα που με έχει φορτίσει συναισθηματικά. Ένα κοινωνικό ζήτημα, έρωτας, θάνατος, οτιδήποτε. Επίσης δεν δεσμεύομαι μόνο σε ένα μουσικό είδος. Συνθέτω metal, rock, λαϊκό, έντεχνο και γενικά οτιδήποτε μου διεγείρει τη φαντασία και με εκφράζει. Γενικώς έχω μια αίσθηση ότι παραδίνομαι στη μουσική. Είναι για μένα κάτι σαν ‘’θρησκεία’’ – χωρίς να παρεξηγηθώ – που προσπαθώ να υπηρετώ όσο πιο αυθόρμητα και ολόψυχα μπορώ. Αν υπάρχει θεός πιστεύω ότι η μουσική είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα του προς την ανθρωπότητα»

Τι αποτέλεσε έμπνευση για τον δίσκο σας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και πόσο διάστημα χρειαστήκατε για να ολοκληρώσετε αυτή τη δουλειά;

«Η περαίωση όλης της διαδικασίας μαζί με διάφορες καθυστερήσεις μας πήρε περίπου δυόμισι χρόνια. Η έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του δίσκου ήταν η πεποίθηση ότι από μουσικής απόψεως έχουμε πράγματα να πούμε που αξίζει να βγουν προς τα έξω. Τα τραγούδια του δίσκου ενώ δεν έχουν όλα τον ίδιο συνθέτη, κατέληξαν αφού ενορχηστρωθούν να έχουν πολλές κοινές συνισταμένες τόσο ηχητικά όσο και νοηματικά το οποίο μας οδήγησε στην απόφαση να γίνει ο δίσκος concept album»

Πως βλέπεις την κατάσταση στην Ελλάδα, για τους καλλιτέχνες υπάρχει χώρος;

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ας πούμε ιδιαίτερη. Μουσικά μιλώντας νιώθω ότι πολλοί καλλιτέχνες μπαίνουν στο ‘’τρυπάκι’’ να μιμηθούν άλλους πετυχημένους και διάσημους καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδας πίστεύοντας μάλλον ότι κάτι τέτοιο θα τους φέρει αντίστοιχη επιτυχία και δόξα. Παράλληλα οι μεγάλες δισκογραφικές έχουν δημιουργήσει κάποια μουσικά ‘’καλούπια’’ που παράγουν ‘’ξεπατικοτούρες’’ ουσιαστικά του ίδιου κομματιού με μικρές παραλλαγές για να ξεγελιέται το αυτί με σκοπό και μόνο το κέρδος. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να χάνεται η πηγαία έμπνευση, ο αυθορμητισμός και συναισθηματικά μιλώντας να καταστρέφεται η μουσική σε μεγαλύτερη κλίμακα. Μην παρεξηγηθώ δεν πάω κόντρα σε καμία εταιρία και καλλιτέχνη, πάω κόντρα όμως σε μια καταστροφική νοοτροπία. Γιατί η μουσική είναι φάρμακο και καύσιμο για την ψυχή και κάποιοι την νοθεύουν με αυτό τον τρόπο. Το ευχάριστο είναι ότι εδώ και χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο κύμα μουσικής και στο χώρο του rock-metal αλλά και σε άλλα είδη που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και κινείται έξω από ανελαστικά στερεότυπα, με καταπληκτικούς μουσικούς και συνθέσεις χωρίς  tabu, εντός και εκτός Ελλάδας. Μπορώ να πω ότι και εγώ νιώθω μέρος αυτού του συνόλου πλέον. Όσον αφορά το άλλο σκέλος της ερώτησης για τους Έλληνες καλλιτέχνες υπάρχει χώρος αλλά θέλει πολύ κυνήγι. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο το είδος που ‘’πουλάς’’. Δηλαδή τα πιο νεολαικά ακούσματα κυριαρχούν των πιο rock ακουσμάτων γιατί αυτό προωθείται από τη showbiz. Εντάξει στην Ελλάδα ζούμε και το τσιφτετέλι και τα γλέντια είναι κάτι που το έχουμε μέσα μας, χωρίς αυτό να πρέπει να στενεύει όμως του μουσικούς μας ορίζοντες και να μην δίνεται η ευκαιρία και σε άλλα είδη να αναπτυχθούν ιδιαίτερα σε μια εποχή που υπάρχει υπερπληθώρα διαθέσιμων ακουσμάτων»

Ποια είναι τα όνειρα σου;

«Ένα από τα όνειρά μου είναι κάποια στιγμή να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια και να έχω το μυαλό και την ποιότητα να είμαι καλός πατέρας και σύζυγος. Το άλλο που θα ήθελα είναι να μπορώ κάποια στιγμή να βιοπορίζομαι μόνο μέσω της μουσικής, αν και δεν ξέρω κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό σύμφωνα με τα προαναφερθέντα αλλά το ερώτημα αφορά τα όνειρα σωστά?? (Γέλιο)»

Που μπορούμε να σε βρούμε;

Θα με βρείτε στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook, Instagram και στο YouTube

https://www.facebook.com/mixalis.fergadiotis.3

https://www.instagram.com/mixalis_frgdts/?hl=el

https://www.youtube.com/channel/UC–o4A6ApAUdXukKreE0zFA

Παρακάτω παραθέτω link διαδικτυακών χώρων που αφορούν τους KARTEΛ και το υλικό μας.

https://distrokid.com/hyperfollow/karte/Goz62L88e1R

https://kartel4.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/channel/UCvpe9O8lt8qmdqyo-ECfOWQ

https://www.instagram.com/kartelbandgreece/

https://www.facebook.com/KartelBandGreece/

 

«Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για το βήμα που μου δόθηκε να πω κάποια πράγματα για εμένα. Να ευχηθώ σε όλους υγεία, αγάπη, κατανόηση και εννοείται μια ζωή γεμάτη μουσική!»

kartel_highresolution-9 (2)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.