Thessdenthess
Σχολιάστε

#Weconnect #greekMSsociety #worldMSday2020 #MSconnections

Η Ελληνική εταιρία για την σκλήρυνση κατά πλάκας  μ’ αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την πολλαπλή σκλήρυνση (30 Μαΐου 2020) ενώνει τις καρδιές όλων μας. Έπειτα από αιτήματα αναγνωστών η ομάδα του thessdenthess ευχαριστεί δημόσια πρόσωπα που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις στήριξης της καμπάνιας #MSconnections.

 

* Ζέτα, Νίνα, Σύνθια, Χρυσάνθη,  Χάρη και Δάκη σας ευχαριστούμε…

zeta

Η Ζέτα Δούκα είναι ηθοποιός, παρουσιάστρια, μπλόγκερ και ιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Anasa», που στηρίζει ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Πρόκειται για μια συγκροτημένη προσωπικότητα, με πολλές ευαισθησίες και δυναμικότητα για δράσεις. Η ευγενική της φυσιογνωμία εκπλήσσει ευχάριστα όποιον έρθει σε επαφή μαζί της και την καθιστά οικεία σε όποιο περιβάλλον βρεθεί. Ευχόμαστε να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική στο μέλλον…

lotsari

Η Νίνα Λοτσάρη σπούδασε μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, αποκτώντας το δίπλωμά της στο κλασσικό τραγούδι και στη μελοδραματική, επιπλέον διακρίθηκε από την Ακαδημία του Ανόβερο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Πρόκειται για μια πολυσχιδής προσωπικότητα, με δυναμική και ταπεραμέντο που της χαρίζουν μια λάμψη στο χώρο. Ευχόμαστε να δημιουργεί παραστάσεις όπως η τελευταία της επιτυχία RED χωρίς σύνορα…

synthia

Η Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3, η πολυετής πορεία της στην δημοσιογραφία έχει φανερώσει την δυναμική της όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΕ αλλά και στο κοινωνικό σύνολο. Συμμετέχει εθελοντικά στους Φίλους της Νέας Παραλίας, τα Παιδικά Χωριά SOS, την διοργάνωση Art Thessaloniki, τους μαθητικούς αγώνες «Μαθητές Αγορητές», ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ΑΣΠΙΔΑ, που έχει βοηθήσει με ιατρική περίθαλψη τα παιδιά από το ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Η χαρισματική προσωπικότητά της σε συνδυασμό με την υψηλή της συναισθηματική νοημοσύνη την καθιστούν μοναδική και απαραίτητη. Ευχόμαστε να «δημιουργεί» πάντα ωραίες ειδήσεις…

 

 

xrysan

 

Χρυσάνθη Στεφάνου  εργάζεται στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειάς της, την Golden Star Ferries, η οποία ως γνωστόν δραστηριοποιείται στην ελληνική ακτοπλοΐα. Πρόκειται για ένα άτομο υπεύθυνο με γρήγορη αντίληψη, προσαρμοστικότητα, μεθοδικότητα και προσήλωση στους στόχους της. Χαρακτηριστική είναι η πραότητα που την διακρίνει και την καθιστά ως ήρεμη δύναμη. Λατρεύει και φροντίζει τα ζώα καθώς συμμετέχει σε οργανώσεις προσφοράς. Ευχόμαστε το χαμόγελο της να είναι πάντα τόσο ζεστό για να μας εμπνέει όλους…

siani

O Χάρης Σιανίδης είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας επικοινωνίας “Beautiful People” η οποία απαρτίζεται από στελέχη που διαθέτουν ευελιξία, βαθιά γνώση της αγοράς, δημιουργικότητα, εφευρετικότητα και στρατηγική σκέψη.  Το ταλέντο του στην επικοινωνία σε συνδυασμό με την ευγένεια και το ήθος συνθέτουν την φαρέτρα του για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγέλματος. Ευχόμαστε να αποτελεί την γέφυρα δικτύωσης καλλιτεχνών και όχι μόνο για πολλά χρόνια ακόμη…

dakis

Ο κύριος Δάκης είναι αγαπημένος όλων μας! Το αφοπλιστικό χαμόγελο και η ευγένεια αποτελούν πυρηνικά του χαρακτηριστικά. Η καριέρα του μετρά συνεργασίες με Έλληνες συνθέτες όπως: ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος,  ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς, ο Αλέξης Παπαδημητρίου, ο Χάρης Χαλκίτης, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Γιώργος Κριμιζάκης, ο Κώστας Ξενάκης, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Νίκος Καρβέλας, ο Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά. Επιπλέον, έχει τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως του Πυθαγόρα, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μάνου Ελευθερίου κ.ά. . Τα κομμάτια που έχει ερμηνεύσει μας συντροφέβουν σε διάφορες περιόδους της ζωής μας.

Ο κύριος Δάκης είναι σπουδαίος, τον ευχαριστούμε και τον καμαρώνουμε…

 

 Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ελληνικής εταιρίας για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Το να γιορτάσουμε τις «συνδέσεις» είναι πιο σημαντικό από ποτέ!

 Αυτή τη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (30 Μαΐου 2020) προσδοκά την άρση των κοινωνικών εμποδίων που αφήνουν τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση να βιώνουν μοναξιά και κοινωνική απομόνωση μέσω της καμπάνιας #MSconnections.

Αυτή τη στιγμή, πολλοί άνθρωποι βιώνουν την απομόνωση. Είμαστε σε απόσταση από την οικογένειά μας, τους φίλους μας και την κοινότητα. Ο έξω κόσμος δεν είναι εύκολα προσβάσιμος. Για τα άτομα που επηρεάζονται από την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΣΚΠ), αυτό δεν είναι μια νέα πραγματικότητα. Πολλοί άνθρωποι που ανήκουν στην κοινότητα της ΣΚΠ βιώνουν τη μοναξιά και την απομόνωση πολύ πριν εμφανιστεί ο COVID-19 και συνεχίζουν να το βιώνουν σε αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη.

Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα (30 Μαΐου) η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας ενώνει τις δυνάμεις της με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (MSIF) με σκοπό τα περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια ατόμων που ζουν με ΠΣ παγκοσμίως να άρουν την απομόνωση. Τα άτομα που επηρεάζονται από την Πολλαπλή Σκλήρυνση αλλά και ο περίγυρός τους, καλούνται να αναπτύξουν και να γιορτάσουν τις συνδέσεις, να αναπτύξουν τις κοινωνικές και ατομικές συνδέσεις και παράλληλα να βιώσουν τη σύνδεσή τους με τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του covid-19, η Εταιρία αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ημερίδες και να πραγματοποιηθούν διαδικτυακές και συμβολικές ενέργειες. Μία από αυτές είναι και ο φωτισμός κτηρίων και χώρων στο πορτοκαλί χρώμα, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΣΚΠ. Πραγματικά, η Εταιρία μας απευθύνθηκε σε διάφορους φορείς, οι οποίοι με χαρά δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην κίνηση αυτή. Έτσι, το βράδυ της 30ης Μαΐου θα δούμε φωτισμένα στα πορτοκαλί χρώματα τα Δημαρχεία Φλώρινας, Καρδίτσας και Ηλιούπολης Αθηνών, την Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων, το παλιό Δημαρχείο Κέρκυρας «Σαν Τζιάκομο», τις Ομπρέλες στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Κιλκίς, δείγμα της αγάπης και της υποστήριξης των Δήμων Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Ηλιούπολης, Φλώρινας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στους ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Γιατί οι συνδέσεις είναι τόσο σημαντικές για τα άτομα που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση:

  • Ο κοινωνικός αποκλεισμός και το στίγμα μπορούν να ασκήσουν επιρροή κάνοντας τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση να νιώθουν μόνα και απομονωμένα- οι ανθρώπινες συνδέσεις μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος για να προσπεράσουμε τα εμπόδια και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΠΣ.
  • Η αίσθηση της κοινότητας που υποστηρίζει και φέρνει κοντά τα άτομα που επηρεάζονται από την ΠΣ είναι στο κέντρο των δράσεων της MSIF. Οι οργανισμοί έχουν κομβικό ρόλο στη σύνδεση των ατόμων με ΠΣ.
  • Η προαγωγή της φροντίδας του εαυτού και του υγιεινού τρόπου ζωής βοηθούν τα άτομα με ΠΣ να έχουν μια θετική αυτο-εικόνα και σε πολλές περιπτώσεις να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.
  • Η σύνδεση με τους φορείς λήψης απόφασης συνηγορεί στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και στην αποτελεσματική θεραπεία, συνιστώσες που επηρεάζουν καθοριστικά τα 2,3 εκατομμύρια ατόμων με ΠΣ παγκοσμίως.
  • Η σύνδεση των ατόμων που επηρεάζονται από την ΠΣ με την έρευνα είναι ζωτικής σημασίας, ειδικότερα κατά την περίοδο του COVID-19. Μόνο αν συνδέσουμε αυτές τις δυο πλευρές θα καταφέρουμε να βρούμε απαντήσεις που θα σώσουν ζωές.

Κάθε χρόνο στις 30 Μαΐου, η Παγκόσμια Κοινότητα συνδέεται μοιράζοντας ιστορίες, μέσω της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Η καμπάνια διαδίδεται σε πάνω από 100 χώρες αγγίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.