Περιβάλλον
Σχολιάστε

Τα οικολογικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Screen Shot 2015-10-18 at 8.14.50 PM

Ο βαρυσήμαντος ρόλος του φυσικού περιβάλλοντος στην ανάπτυξη του ανθρώπου και δη στο παιδί είναι αναγκαίος προς αναγνώριση ώστε να κατανοήσει κανείς τον λόγο που η εγκόλπωση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία είναι απαραίτητη. Τα «Οικολογικά Σχολεία» είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να κοινοποιήσει και να ενθαρρύνει τη δράση μιας ολόκληρης σχολικής μονάδας για το περιβάλλον. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Απόφαση ΥΠΕΠΘ, αρ. πρωτ. 49960/Γ7 / 02-04-2014, Θέμα: Ανασυγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία»). Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.
Στη χώρα μας συμμετέχουν 195 σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014 και έχουν βραβευτεί 277 σχολεία από την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου.

 

Με σαφή διατύπωση προσφέρουν ένα εύκολο τρόπο εφαρμογής θεμάτων από το Αναλυτικό Πρόγραμμα σε καθημερινή βάση. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει τους μαθητές να αναγνωρίσουν την αξία των περιβαλλοντικών θεμάτων και να υιοθετήσουν τις κατάλληλες στάσεις στη ζωή και στο σπίτι τους δημιουργώντας τους οικολογική συνείδηση.

Ορισμένα βραβευμένα παραδείγματα σχολείων:

Screen Shot 2015-10-18 at 8.14.33 PM

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.