Πανεπιστήμιο
Σχολιάστε

Παγκόσμιο συνέδριο με θέματα αξιοποίησης δεδομένων

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας συνέδριο διεθνούς βεληνεκούς για θέματα αξιοποίησης δεδομένων Παρατήρησης Γης προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα. Το συνέδριο με τίτλο “The role of Earth Observation in Agriculture: towards creating reliable data and new services for a competitive Agri-Sector; The case of AGRO_LESS” θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, ΝΟΕSIS, στην Θεσσαλονίκη, στις 09:30π.μ.

mail-bg

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Κοινές Στρατηγικές Αναφοράς για τις Αγροτικές Δραστηριότητες Μειωμένων Εισροών» με ακρωνύμιο «AGRO_LESS», του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» από τον επικεφαλής εταίρο του έργου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του ρόλου της Παρατήρησης Γης στην γεωργία. Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η συμβολή των αξιόπιστων δεδομένων και των νέων υπηρεσιών που δημιουργούνται από την Παρατήρηση Γης στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα ενώ παράλληλα, μέσα από συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θα καταδειχθεί η αξία νέων σύγχρονων εργαλείων (δορυφόροι, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τηλεμετρικοί αισθητήρες).

Τέλος, τα αποτελέσματα και η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από το έργο AGRO_LESS θα συζητηθούν σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα και τις μελλοντικές προοπτικές των πρακτικών της γεωργίας μειωμένων εισροών, όχι μόνο στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.

mail-bg-1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.