Δημοφιλή
Σχολιάστε

Το εξαίρετο είναι ο εχθρός του καλού

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ-ΝΤΟΜΑΤΑ-MOZZARELLA

Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε κάποιο τραπέζι στο οποίο σερβιρίστηκε κάποιο νόστιμο ορεκτικό και το κυρίως πιάτο δεν σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις;

Το ερώτημα αυτό έρχονται να απαντήσουν ερευνητές από την Αμερική, οι οποίοι διερεύνησαν την επιρροή ενός νόστιμου ορεκτικού στην γεύση του κυρίως πιάτου που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 60 καταναλωτές στους οποίους σερβιρίστηκε αρχικά μία μπρουσκέτα για ορεκτικό και για κυρίως πιάτο μία μακαρονάδα καρμπονάρα. Έπειτα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την γευστική απόδοση του ορεκτικού και του κυρίως πιάτου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι καταναλωτές οι οποίοι αξιολόγησαν με τέσσερα στα τέσσερα αστέρια το ορεκτικό αξιολόγησαν με τα μισά αστέρια το κυρίως πιάτο. Από την άλλη, οι καταναλωτές που αξιολόγησαν με δύο στα τέσσερα αστέρια το ορεκτικό αξιολόγησαν το κυρίως πιάτο με τρία στα τέσσερα αστέρια.

Επομένως, ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό μπορεί να αποβεί μοιραίο για το κυρίως πιάτο που τόσες ώρες μαγειρεύατε. Σε κάποιες περιπτώσεις το εξαιρετικό μπορεί να αποδειχθεί εχθρός του καλού.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.