Αναρωτηθήκατε ποτέ πως επιλέγονται τα χρώματα στα χαρτονομίσματα;!
Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές συναλλαγές σε χώρες μέλη της ευρωζώνης, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου που έχουν υιοθετήσει το ευρώ είτε βάσει συμφωνίας ή άτυπα.
Ειδικότερα, το «πεντάευρω» χρώματος γκρι ώστε να μην επηρεάζει τυχόν απώλειά του, σε κλασικό αρχιτεκτονικό ρυθμό. Το «δεκάευρω» σε χρώμα παιγνιδιάρικο, κόκκινο και σε Ρωμανικό αρχιτεκτονικό ρυθμό. Το «εικοσάευρω» χρώματος μπλε και σε Γοτθικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, το οποίο προδιαθέτει για εύκολη χρήση! Στη συνέχεια περνάμε σε περισσότερο αγχωτικά από την μία πλευρά αλλά πολύ ευχάριστα – με bonus ιδιότητες- από την άλλη πλευρά, διότι μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν 2 όψεις αφού μιλάμε για νομίσματα!
Το «πενηντάευρω» με χώμα πορτοκαλί και Αναγεννησιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό, το «κατοστάευρω» χρώματος πρασίνου και αρχιτεκτονικού ρυθμού μπαρόκ, είναι ένα χαρτονόμισμα πολλά υποσχόμενο αφού αντιπροσωπεύει «μεγάλη αξία χρήματος».
Τέλος περνάμε στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, οι οποίες ανεβάζουν τους παλμούς της καρδιάς για πολλούς λόγους. Στο «διακοσάευρω» σε απόχρωση κίτρινου και καφέ επηρεασμένο από την εποχή του σιδήρου και του γυαλιού και στο πολυπόθητο αλλά παράλληλα λυπητερό χρώματος μωβ «πεντακοσάευρω» σε μοντέρνα αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα.
Εν ολίγοις, στον καμβά των χαρτονομισμάτων έχουμε μια ποικιλία για όλα τα γούστα δημιουργώντας ένα εύρος ερμηνείας, ωστόσο επιστρέφοντας στην πραγματικότητα διαπιστώνουμε πως λόγω συνθηκών τα περιθώρια έχουν στενέψει. Επιβάλλεται ανόρθωση αναστήματος, θάρρος και βουτιά στα χρώματα της ζωής προς την εξασφάλιση όλων των τύπων χαρτονομισμάτων!
Μείνετε συντονισμένοι ακολουθεί σύντομα και ο σχολιασμός επίκαιρων κερμάτων…