Απόψεις, Κοινωνία, Thessdenthess
Comment 1

Η απλότητα στο «σχήμα» των επιλογών

Γράφει η Νάντια Στράντζου

Ας υποθέσουμε ότι σκοπεύετε να παρευρεθείτε σε μια επίσημη εκδήλωση και έχετε φανταστεί τον εαυτό σας να φορά ένα εντυπωσιακό «κόκκινο φουστάνι». Πηγαίνετε λοιπόν στην αγορά, με την πρόθεση να το βρείτε και να το αποκτήσετε. Η αναζήτηση αυτή ξεκινά πάντα με πηγαίο ενθουσιασμό και ένα «θέλω» ισχυρό και ανυποχώρητο. Αυτό το κρατάμε!

Κι ενώ ψάχνετε για αυτό που πραγματικά θέλετε, βρίσκεστε ξαφνικά μπροστά από μια βιτρίνα με ένα «πράσινο φουστάνι». Ξέρετε ότι δεν ήταν αυτή η αρχική σας επιλογή. Ξέρετε ότι αυτό το φουστάνι δεν πληροί τις προδιαγραφές σας. Το δοκιμάζετε ωστόσο. Επειδή είναι πολύ όμορφο. Επειδή είναι ακριβό. Επειδή είναι εντυπωσιακό. Επειδή, επειδή, επειδή..

Στο σημείο που βρίσκεστε, υπάρχουν δύο επιλογές: η πρώτη είναι να «αγοράσετε το πράσινο φουστάνι» και να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι αυτό θα φορέσετε. Το επιλέξατε με πλήρη ελευθερία και μέσα από έναν μακρύ κατάλογο με «επειδή», διαγράφοντας το αρχικό σας ανυποχώρητο «θέλω». Προσοχή όμως! Θα πρέπει να γνωρίζετε – και να είστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι- ότι αυτό το φουστάνι δεν θα γίνει ποτέ το «κόκκινο φουστάνι των ονείρων σας». Θα είναι πάντα ένα «πράσινο φουστάνι», όσο και αν το «μεταποιήσετε», με όποιες τεχνικές και αν δοκιμάσετε. Τα πράγματα είναι αυτά που είναι και δεν αλλάζουν, επειδή εμείς θα επιθυμούσαμε να είναι διαφορετικά.

Η δεύτερη επιλογή είναι να συνεχίσετε τον δρόμο σας, ξεχνώντας το «καλούτσικο πράσινο φουστάνι», και να αναζητήσετε το «κόκκινο των ονείρων σας». Μπορεί να μην το βρείτε εύκολα. Μπορεί να κινδυνέψετε να μείνετε «χωρίς να έχετε τίποτε να φορέσετε». Θα έχετε ωστόσο τη δυνατότητα και την προοπτική να βρείτε ακριβώς αυτό που επιθυμούσατε. Κι ίσως αυτή η αναζήτηση να έχει μεγαλύτερη αξία από το ίδιο της το εφαλτήριο.

Από τη στιγμή που έφτασε σε εμένα η παραπάνω συμβολική ιστορία, απλοποίησε σε μεγάλο βαθμό το «σχήμα» των επιλογών στη ζωή μου γενικότερα. Πολλές φορές συμβιβαζόμαστε με το «πράσινο», με ανθρώπους και καταστάσεις που ξέραμε από πάντα ότι δεν ήταν ακριβώς αυτό που εμείς θέλαμε. Ακόμη πιο συχνά πιάνουμε τους εαυτούς μας να «διαμαρτύρονται» ή να «υποφέρουν» μπροστά από τη λάθος «βιτρίνα», ενώ γνωρίζουμε καλά ότι «το κατάστημα δεν διαθέτει το ένδυμα που επιθυμούμε». Με αφορμή λοιπόν την κάθε νέα αρχή που μπορεί να συνεπάγεται ο καινούριος χρόνος, ας φύγουμε προς αναζήτηση του «κόκκινου» των ονείρων μας… Και ίσως αυτό να βρίσκεται στην επόμενη «βιτρίνα»!!! Καλή χρονιά με πολλά κόκκινα όνειρα!!!

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.