Όταν η ευφυΐα συναντά την δράση το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία. Το έρεισμα αυτή τη φορά είναι το ηδύποτο «Τίποτα». Το «Τίποτα» λοιπόν κατοχυρώθηκε το έτος 1950, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα του Νίκου Μπίρη. Από στόμα σε στόμα, το «Τίποτα» έγινε το ποτό που συνδέθηκε με την Τρίπολη, καθώς πολλοί ήταν οι επισκέπτες που το έψαχναν.
Πως γεννήθηκε η ιδέα για το ποτό «Τίποτα»; Ο γιος του ιδρυτή της ποτοποιίας και ευρεσιτέχνη Νίκου Μπίρη, Γιώργος, αποκαλύπτει: «Ο πατέρας μου είχε υπάλληλο ένα παιδί με προϋπηρεσία σε ποτοποιία που είχε φέρει μαζί του και κάποιες συνταγές. Τότε οι ποτοποιίες είχαν οικογενειακή ατμόσφαιρα και μπορούσαν οι πελάτες να κάτσουν σε τραπεζάκια να απολαύσουν το ποτό τους, το οποίο προσφερόταν χύμα από βαρέλι. Στα προϊόντα της βιοτεχνίας μας συμπεριλαμβάνονταν και το ούζο και το κονιάκ τότε. Μεταξύ των πελατών ερχόταν και φίλοι. Οι κυρίες τους που ήθελαν αν δείξουν καλή διαγωγή και ανατροφή, συνήθως όταν τις ρωτούσαμε τι θα πιούν, έλεγαν τίποτα. Έτσι γεννήθηκε το Τίποτα», αναφέρει ο κ. Μπίρης.
Πηγή: newsit